מתכון לנזיד עדשים

ישיבה סביב המדורה לערב של נגינה, חברותא ושיחה ערה, זה אחד הדברים הנעימים ביותר. אין כמעט ישראלי שלא עבר קומזיץ בחייו, וכמעט קשה להאמין ולגלות שמרבית האירופאים והאמריקאים לא נוהגים לשבת בחוץ, בחיק הטבע או על חוף הים, סביב מדורה עם חברים טובים.
אולי בגלל שאנו עם חברותי, ואולי בגלל ההכרות שלנו עם החיבור בין אש וחברתיות, מתוך חגים כמו חנוכה ול"ג בעומר, אנו בוחרים לשבת סביב מדורות יותר מעמים אחרים, או אולי זה מיוחד יותר בשבילנו שכן באירופה הקרה ומרובת העצים נוהגים רבים לשבת מול האח כדבר יומיומי של מה בכך. איך שלא יהיה, המנהג הישראלי המפנק של ישיבה בחברותא סביב המדורה הוא מנהג מבורך, שרובנו ככולנו אוהבים ונהנים ממנו מאוד.

אם כבר מדורה וחבורה – אז כמובן שאוכל טוב

אם כבר מדברים על משהו שהישראלים אוהבים, אין ברירה אלא לדבר על אוכל. אנו אוהבים לאכול, ועדיף אוכל טעים ועשיר במיוחד. מרק עדשים שבושל על האש, בסיר מדורה רחב שוליים הוא הבחירה הראשונה של רוב אנשי המדורות, בתוספת ירקות מבושלים, מלח פלפל ושמן זית.

בעוד שאת ל"ג בעומר רובנו מעבירים עם תפוחי-האדמה הקלויים, מדורות אחרות לרוב מביאות אנרגיה רגועה יותר, אינטימית יותר, ואתה גם אופי אחר לבחירת המזון. סיר מהביל עם תבשיל מפנק הוא הבחירה העיקרית, ונזיד עדשים הוא בהחלט משהו יוצא דופן לחמם לכם את הלילה סביב האש.

מתכון לנזיד על המדורה:

סביב המדורה יש לרוב רעב מוגבר, לכן את המתכון הבא אנו ממליצים להכפיל פי אחד וחצי על כל ארבעה אנשים נוספים. קחו בצל וחיתכו אותו גס, והוסיפו לו גזר, וראש שום חתוכים גס גם כן, וטגנו אותם יחד במעט שמן זית, לדקה או שתיים בלבד. הוסיפו חצי קילו עדשים כתומות, ושלוש כפות טחינה, ולכסות במים פי שתיים מהעדשים. לאחר הרתיחה, הוסיפו מלח, פלפל, פפריקה וכמון לסיר, ולמי שאוהב מומלץ להוסיף ג'ינג'ר חתוך דק.

ניתן להעשיר את המנה עם עדשים מסוגים שונים, אך במקרה זה יש להשרות את העדשים במים יום לפני השימוש. אחת השיטות להשריה איכותית המבטיחה כי העדשים יתרככו כמו שצריך היא השריה במים רותחים, עד שאלו התקררו, ואז החלפת המים במים רותחים עוד פעמיים. בפעם השלישית יש להשאיר את העדשים באותם המים עד לזמן הבישול.

ניתן להעשיר עוד יותר את המרק עם ירקות שורש כמו בטטה או דלעת, רק קחו בחשבון כי הבטטה נוטה להמתיק את המנה המתקתקה גם ככה, ולהשתלט בטעמה על התבשיל כולו. הדלעת עדינה יותר ,אך משנה את המרקם של הנזיד שלכם. איך שלא תבחרו להכין, המנה הזו ממלאת את הלב והבטן בחום ואהבה, ומחברת בין כל היושבים סביב המדורה.

פורסם בקטגוריה טיפים והצעות לבילוי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.